Презентація ініціативи «Ціна держави»

9 вересня о 12:00 годині в приміщенні Інституту Горшеніна (Київ, вул. Мала Житомирська, 18-б) Центр соціально-економічних досліджень — CASE Україна презентує ініціативу «Ціна держави» та однойменну веб-сторінку, розроблену в рамках цієї ініціативи.

«Податки та бюджет» — звучить нудно та нецікаво. Звичайна людина не буде розбиратись у сотнях цифр з багатьма нулями. Але якщо покладатись лише на чесність та сумлінність чиновників, то ми ніколи не виберемось із пастки бідності. Традиційно складність «бюджетної науки» надійно захищає розподіл грошей від стороннього ока. Саме ця проблема спонукала нас започаткувати ініціативу «Ціна держави» та в її рамках запустити веб-сторінку. Мета — за допомогою інфографіки та зрозумілої аналітики оживити такі нудні та далекі від людей цифри та дати можливість кожному досконально розібратись, що трапилось з його податками. Ми прагнемо озброїти активістів та звичайних громадян аргументами та знаннями для боротьби з казнокрадами та корупціонерами. Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу, а також проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, в рамках проекту «Ціна держави», що реалізується спільно Фондом Східна Європа та СASE Україна.

Програма заходу:

11:45 Реєстрація.

12:00 Наталія Старостенко, делегація Європейського Союзу в Україні Вітальне слово.

12:05-12:20 Дмитро Боярчук, виконавчий директор CASE Україна Презентація ініціативи «Ціна держави»

12:20-12:35 Юлія Шибалкіна, економіст CASE Україна. Презентація веб-сторінки «Ціна держави»

12:35-12:45 Світлана Заліщук, Директор проектів ГО «Центр UA»

12:45-12:55 Євгеній Сильвестров, «Нова країна»

Модератор: Андрій Яніцкий, редактор економічного відділу LB.ua.

Більше інформації про CASE Україна та проект за телефоном (044) 227-53-17 та електронною адресою izvyagintseva@case-ukraine.kiev.ua. Акредитація журналістів: Леся Шутко (тел. 067 245 38 75), Інна Звягінцева (тел. 067 659 25 50).

Прес-анонс



Розсилка: