У Києві вкрали 600 тис. грн. з бюджету і збрехали, що це подарунок Кличка

Любительське антикорупційне розслідування, яке в наш час може зробити будь-хто.

Читати далі

Декілька фактів про мораторій на продаж землі с/г призначення

Мораторій на продаж с/г земель найпроблемніше питання земельної реформи. Кого ж найбільше стосується заборона вільно розпоряджатись земельними паями? Ми спробували зібрати основні факти про мораторій, які варто знати, в одній інфографіці.

Читати далі

Економічна віддача землі сільськогосподарського призначення в Україні та її розподіл

В Україні з новою силою розгораються дискусії щодо зняття мораторію на продаж землі. Як вплине земельна реформа на вартість землі та на вартість оренди землі? В чому виграють/втратять власники земельних ділянок? Саме під таким кутом ми спробували поглянути на можливі наслідки земельної реформи.

Читати далі

Економісти із західних університетів проведуть лекції у Києві

Професори економіки Гавайського, Пітсбургського, Шефілдського (Великобританія) університетів, провідні економісти Федеральної резервної системи США, управляючий Rothschild Bank у Східній Європі, грузинські реформатори та кращі українські економісти і фінансисти проведуть лекції у Києві з 16 по 19 липня 2015 року.

Читати далі

Про паризький спільний бюджет, який є найбільшим в Європі

Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про спільне складання бюджету в Парижі. Англомовний оригінал був опублікований в «Personal Democracy Media» під назвою «Lessons From Paris, Home to Europe's Largest Participatory Budget» 12 лютого 2015 року. Автор статті: Antonella Napolitano; переклад: Петро Боднар (стажер Ціни держави). Про перспективи спільного бюджетування в Україні можна прочитати у нашому звіті «Громадський контроль у державних фінансах: «спільне бюджетування» по-українськи».

Читати далі

Місцева демократія: від людей для людей

Ініціатива Ціна держави вважає самоорганізацію населення важливим кроком до справжньої децентралізації в Україні. Індонезія нагромадила цінний досвід в цій сфері, з яким варто ознайомитися. Отже, пропонуємо Вашій увазі переклад статті на цю тему. Англомовний оригінал був опублікований в Foreign Policy під назвою «For the People, By the People in Indonesia» 16 жовтня 2014 року. Автори статті: Rushda Majeed та Jonathan Friedman; переклад: Петро Боднар (інтерн Ціни держави).

Читати далі

Лекції з економіки і реформ від професорів та економістів із США, Англії, України і Грузії

Професор економіки Піттсбургського університету (США) Тимофій Мілованов, доцент Шеффілдскького університету (Англія) Олександр Талавера, відомий економіст Вячеслав Рабинович, провідні викладачі кращих українських бізнес-шкіл проведуть лекції у Києві з 19 по 22 березня 2015 року.

Читати далі

Манія ухиляння від сплати податків

Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про схильність греків до ухиляння від сплати податків (дуже нагадує ситуацію в Україні) та її вплив на хід податкової реформи. Англомовний оригінал був опублікований в The New Yorker під назвою «Dodger Mania» 11 липня 2011 року. Автор статті: James Surowiecki; переклад: Лариса Саркісян (волонтер Ціни держави).

Читати далі

Платники податків та донори віддуваються за неплатоспроможні банки

Нацбанк оприлюднив перелік банків, яким він видавав кредити у 2014 році. Багато з них були визнані неплатоспроможними.

Читати далі

Додаток «Рахунок від держави»: як він працює (оновлено)

На сайті «Ціна держави» за допомогою додатку «Рахунок від держави» кожен може розрахувати, скільки податків щороку він або вона сплачує та як вони витрачаються. Для цього потрібно лише ввести розмір місячної зарплати та розмір місячних витрат на купівлю товарів та послуг у магазинах. Метою цього матеріалу є розказати, як саме працює цей додаток.

Читати далі



Розсилка: