Державний бюджет: як завжди, із запізненням

Відповідно до вимог чинного законодавства, Кабінет Міністрів мав презентувати проект закону про державний бюджет на 2015 рік до 15 вересня поточного року, але не зробив цього. Порушення процедури затвердження бюджету тягне за собою цілу низку негативних наслідків.

Читати далі

ВВП на душу населення та вибори

Збільшення ВВП на душу населення – модний пункт у передвиборчих програмах українських політиків. Розповсюджені проблеми, пов’язані з цим: зайва амбіційність, а також ототожнення цього показника із показником добробуту населення.

Читати далі

"Партійний популізм": Ліберальна партія України

На тлі виборів розпочинаємо рубріку «Партійний популізм». Ліберальна партія України на сіті-лайтах пропонує своїм виборцям «Зарплата: замість 7 грн на годину 25 грн на годину».

Читати далі

Державний бюджет для «чайників»

Осінь — найгарячіша пора бюджетного процесу. Саме в цей період відбувається складання, розгляд та затвердження Державного бюджету України на наступний рік. Тема бюджету, так чи інакше, згадується повсюди. Щоб не почувати себе «інопланетянином» під час цієї дискусії, пропонуємо Вам прочитати про структуру Державного бюджету. Якщо після цього Вас зацікавлять конкретні цифри, їх можна знайти у розділі «Бюджет України».

Читати далі

Додаток «Рахунок від держави»: як він працює

На сайті «Ціна держави» за допомогою додатку «Рахунок від держави» кожен може розрахувати, скільки податків щороку він або вона сплачує та як вони витрачаються. Для цього потрібно лише ввести розмір місячної зарплати та розмір місячних витрат на купівлю товарів та послуг у магазинах. Метою цього матеріалу є розказати, як саме працює цей додаток.

Читати далі

Презентація ініціативи «Ціна держави»

9 вересня о 12:00 годині в приміщенні Інституту Горшеніна (Київ, вул. Мала Житомирська, 18-б) Центр соціально-економічних досліджень — CASE Україна презентує ініціативу «Ціна держави» та однойменну веб-сторінку, розроблену в рамках цієї ініціативи.

Читати далі

Громадський контроль у державних фінансах: «спільне бюджетування» по-українськи

Казнокрадство в Україні вже давно стало буденністю. Усі спроби боротьби з корупцією виливаються лише в збільшення розмірів хабарів – адже ризики зростають. Та й традиційна ротація партійної символіки в кабінетах майже ніяк не відображається на казнокрадстві – люди змінюються, а схеми залишаються. Як же можна боротись з цією хворобою в наших умовах?

Читати далі



Розсилка: