Чому монетизація більш економна?

Коли люди починають економити? Цікаві цифри зібрано у Кіровоградській області в опалювальний сезон 2017–2018 років. Виявляється, сім’я, яка отримує знижку на опалення (тобто користується житловою субсидією), споживає на третину більше природного газу, аніж сім’я, яка оплачує повну вартість опалення.

Читати далі

Хто може контролювати споживання тепла

78% домогосподарств мають засоби обліку споживання тепла та газу для опалення. Коли зайшла мова про монетизацію житлових субсидій, то згадали про «бабусю з хрущовки», яка не може контролювати споживання, а тому не зможе нічого заощадити зі своєї монетизованої субсидії. Ми вирішили з’ясувати, наскільки все погано в цій сфері.

Читати далі

Ціна популізму

Читати далі

Чому паливні субсидії погані для всіх?

Паливні субсидії шкодять і бідним, і багатим. Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про те, як саме це відбувається. Англомовний оригінал був опублікований на сайті «OILPRICE.COM» під назвою «Why Fuel Subsidies are Bad for Everyone» 13 cерпня 2013 року. Автор: Ed Dolan. Переклад: Інна Волинець, стажер «Ціни держави».

Читати далі

Житлово-комунальна сфера: у пошуках господаря

Сучасний стан житлово-комунального господарства (ЖКГ) в Україні не задовольняє ані мешканців, які отримують неякісні послуги, ані державу, яка виплачує величезні дотації.

Читати далі



Розсилка: