Бутерброд за $1 500 показує, як товарний обмін підвищує добробут

Ми вже давно не задумуємось звідки береться кава на нашому столі. І зовсім не турбуємось про такі дрібниці як сіль чи прянощі. Це все стало невід’ємною частиною нашого побуту, нашого комфорту. І, напевно, це буде значним здивуванням для більшості, що ці всі звичні для нас речі були б неможливі без вільної торгівлі.

Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про ранкову каву, вільний обмін товарами та послугами між країнами, а також про те, чому захист «вітчизняного виробника» не приносить користь країні.

Англомовний оригінал був опублікований на сайті Humanprogress.org під назвою «$1,500 Sandwich Illustrates How Exchange Raises Living Standards» 25 вересня 2015 року. Авторка: Chelsea German. Переклад: Дмитро Боярчук, виконавчий директор САSE Україна.

Читати далі

Бюджетна підтримка ЄС в Україні

Пропонуємо Вашій увазі публікацію "Бюджетна підтримка ЄС в Україні", яка простою мовою роз'яснює сутність бюджетної підтримки. Нагадаємо, що влітку 2014 року ЄС виділив Україні 250 млн євро безповоротної допомоги в рамках Угоди з розбудови держави, загальна вартість якої становить 355 млн євро.

Читати далі

Україна залучила менше кредитів, ніж планувалося

Міжнародні кредитні ресурси надходять в Україні досить повільно. Станом на середину листопада, країна отримала приблизно дві третини від запланованого у квітні обсягу. В чому причина і які будуть наслідки?

Читати далі

Що потрібно знати про співробітництво між Україною та МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) – найбільший кредитор України. Більш того, від МВФ Україна отримує не тільки гроші, але й наставництво в цей складний час. Таким чином, вплив цієї організації на Україну є досить суттєвим. Саме тому стисла інформація про співробітництво між Україною та МВФ може виявитися цікавою широкому колу українців.

Читати далі



Розсилка: