Хабарі забезпечують до 90% доходів лікарів

Про одну проблему знають геть усі: заробітна плата лікарів – низька і аж ніяк не приваблива. За результатами І півріччя 2016 року середньомісячна офіційна (!) заробітна плата працівника сфери охорони здоров’я становила 3191 грн на місяць. Це на 34% нижче, ніж в середньому по економіці та на 42% нижче, ніж в середньому для промисловості. 90% працівників охорони здоров’я отримує зарплату нижче середньої по країні. Водночас, за даними досліджень, до 90% доходів лікарів складають хабарі.

Читати далі

Як ефективно обмежити «безкоштовні» медичні послуги

Як у міжнародній практиці вирішується дилема між зростаючими потребами у медичних послугах та обмеженими ресурсами держави на їх фінансування?

Читати далі

Медична освіта в США: важке дороге навчання та прибуткова робота

Важливість якісної підготовки медичних кадрів важко переоцінити. В той же час в Україні рівень практичних знань та навичок випускників медичних ВНЗ погіршується з кожним роком. Наслідком навчальних програм відірваних від реального життя є тисячі майбутніх лікарів з низьким рівнем підготовки та кваліфікації.Саме тому реформування медичної освіти є запорукою успіху форматування української медицини, про яке зараз багато говорять, у модель західного взірця.

Про те, чим відрізняється медична освіта в США та Україні та що корисного ми можемо запозичити з американської моделі підготовки медичних фахівців, – читайте у нашій статті.

Читати далі

Австралійська медична модель: доступна, якісна та ефективна

Австралійська система охорони здоров’я визнана однією з найбільш успішних у світі. Ефективність системи забезпечує поєднання державних та приватних провайдерів найрізноманітніших медичних сервісів та структура фінансування медичних послуг в Австралії.

Чому так важлива первинна ланка системи охорони здоров'я, про нові моделі організації медичної допомоги та як австралійці знайшли розумний баланс розподілу ресурсів серед населення країни – читайте у нашій статті.

Читати далі

Вітаємо в Україні, найбільш корумпованій країні Європи

Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про корупцію в українській медицині. Англомовний оригінал був опублікований в The Guardian під назвою «Welcome to Ukraine, the most corrupt nation in Europe» 6 лютого 2015 року. Автор статті: Oliver Bullough; переклад: Лариса Саркісян (волонтер Ціни держави).

Читати далі

Реформа первинної медичної допомоги: багато шуму, мало якісних змін

З 2010 року в Україні реалізується реформа медичної галузі та активно розвивається первинна медична допомога насамперед у пілотних регіонах - Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій області та місті Києві.

Читати далі



Розсилка: