Тарифи на електроенергію

Існує ризик, що «любителі дурних грошей» дуже швидко зроблять реформу енергетики ще одним впізнаваним мемом подібно до того, якими стали «трансформатори Григоришина» та «Роттердам+».

Читати далі

Бюджетний літопис: 2 квартал 2016 року

У другому кварталі темпи наповнення зведеного бюджету сповільнились: доходи зросли на 11.2% (+16.5% у попередньому кварталі). Половина приросту доходів до зведеного бюджету пояснюється блокуванням відшкодування ПДВ у червні. Видатки зведеного бюджету у ІІ кварталі виросли на +19.6%. Зведений бюджет став дефіцитним, в той час як місцеві бюджети продовжували накопичувати вільні ресурси (9.4 млрд грн профіциту за квартал).

Читати далі

Шлях до кріпацтва (п'ята частина)

Економічна свобода дається дорого: ціни товарів вищі, ніж за регульованого державою ринку. Втім, на вільному ринку вибір товарів більший, а можливості підвищити власну зарплату й змінити роботу на кращу необмежені. На вільному ринку гроші – це не символ зла, це символ свободи.

Читати далі

Провінційні історії, або як село Омельник грошей заробило

Звідки селу взяти гроші на нові дороги та дитячі садочки? Як збільшити власний бюджет? Як вирватися з бідності та зробити село не лише комфортним місцем для життя, але і територією привабливою для інвестора? З чого почати?

Схоже, відповідь на ці питання знають громади, які об'єдналися одними з перших в рамках реформи місцевого самоврядування. Про те, що ж принесла їм децентралізація - у нашій новій статті.

Читати далі

Анатомія хронічної девальвації гривні

Читати далі

Як ефективно обмежити «безкоштовні» медичні послуги

Як у міжнародній практиці вирішується дилема між зростаючими потребами у медичних послугах та обмеженими ресурсами держави на їх фінансування?

Читати далі

Шлях до кріпацтва (четверта частина)

У четвертій частині «Шляху до кріпацтва» розповідається як державне планування знищує принцип верховенства права. У плановій економіці держава сама собі дає необмежені права у плануванні, регулюванні та контролі усіх сфер життя країни. На цьому шляху держава заходить так далеко, що починає визначати потреби різних людей.

До чого це призводить та чи є альтернатива централізованому плануванню читайте у черговій частині перекладу «Шляху до кріпацтва» здійсненому коштом читачів проекту «Ціна держави».

Читати далі

Бюджетний літопис: 1 квартал 2016 року

У І кв. 2016 р. доходи зведеного бюджету збільшилися на 16.5%. На тлі досі сильного зростання доходів видатки зведеного бюджету у І кв. були традиційно низькими. Як результат, зведений бюджет виконано з профіцитом у 3.9 млрд грн.

Детальніше про виконання зведеного бюджету України у 1 кварталі 2016 року читайте в нашому традиційному звіті "Бюджетний літопис: 1 квартал 2016 року".

Читати далі

Допоможіть зупинити розкрадання та марнування грошей на державних підприємствах!

Відкриття Порталу використання публічних коштів значно звузило можливості красти з бюджетних установ, а у понад 50 випадках було відкрито кримінальні справи. Втім окрема категорія розпорядників – державні підприємства – уникають уваги громадських активістів і журналістів-розслідувачів просто не реєструючись на порталі. «Ціна держави» долучається до боротьби проти розкрадання та марнування коштів платників податків і просить вас підтримати цю роботу грошовим внеском.

Читати далі

Декілька фактів про мораторій на продаж землі с/г призначення

Мораторій на продаж с/г земель найпроблемніше питання земельної реформи. Кого ж найбільше стосується заборона вільно розпоряджатись земельними паями? Ми спробували зібрати основні факти про мораторій, які варто знати, в одній інфографіці.

Читати далі



Розсилка: