Реформа первинної медичної допомоги: багато шуму, мало якісних змін

З 2010 року в Україні реалізується реформа медичної галузі та активно розвивається первинна медична допомога насамперед у пілотних регіонах - Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій області та місті Києві.

Читати далі

Скільки коштує держава, або За що я плачу податки?

Уся система державних фінансів тримається на дрібних внесках мільйонів українців. Саме пересічний українець, а не промислові гіганти чи олігархи, чи хтось інший утримує величезний державний апарат, оплачує державні закупівлі і сплачує рахунки за усіма соціальними зобов’язаннями.

Читати далі

Міжбюджетні відносини: в пошуках "золотої середини"

Міжбюджетні відносини є дуже «технічною» темою, тому громадськість майже ніколи не звертає на це питання увагу. Однак, правда полягає у тому, що усі проблеми, які стосуються безпосередньо якості життя простих громадян (і охорона здоров’я, і освіта, і соціальний захист тощо) сильно залежать саме від того, як працює цей малопомітний для широкої громадськості механізм.

Читати далі

Соціальний захист по-українськи, або Куди ділись гроші

Реформа системи соціальної допомоги є однією з найважливіших технічних реформ, необхідних Україні. Щороку на соціальний захист витрачається десятки мільярдів гривень – одна з найбільших статей бюджетних витрат.

Читати далі

Житлово-комунальна сфера: у пошуках господаря

Сучасний стан житлово-комунального господарства (ЖКГ) в Україні не задовольняє ані мешканців, які отримують неякісні послуги, ані державу, яка виплачує величезні дотації.

Читати далі

Історія пенсійної реформи Аргентини, або Пограбування по-латино американськи

Українська пенсійна система давно потребує реформ. В цьому контексті цікаво, як це вже проходили інші країни. Пропонуємо Вашій увазі одну з найбільш яскравих у світі - пенсійну історію Аргентини.

Читати далі



Розсилка: