Соціальні бонуси: як заробляти без грошей та без місцевої влади?

У попередній статті про соціальні бонуси ми писали про те, що значну частину соціальних послуг можна надавати без додаткових бюджетних витрат. У прикладах, які ми навели, місцева влада відігравала важливу роль в організації та втіленні проектів із соціальними бонусами. Постало питання, чи можна робити те ж саме без участі місцевої влади? Відповідь – так.

Читати далі

Соціальні бонуси: як профінансувати соціальні послуги без підвищення бюджетних витрат

Питання скорочення видатків викликає гостру дискусію. З одного боку, в бюджеті дійсно невистачає грошей. З іншого боку, скорочення витрат на соціальну сферу теж викликає незадоволення. Чи є альтернатива?

Читати далі

Допомога при народженні: навіть у Франції – це не для заможних

На соціальний захист витрачається десятки мільярдів гривень – одна з найбільших статей бюджетних витрат. В нашій країні сталося так, що чим заможніша людина, тим більше «соціального» захисту вона отримує від громади.

Читати далі

Чому деякі економісти проти мінімальних заробітних плат?

Мінімальна заробітна плата - панацея від бідності чи самообман? Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про пошук «золотої середини». Англомовний оригінал був опублікований «The Economist» під назвою «Why some economists oppose minimum wages» 22 січня 2014 року. Автор: R.A. Переклад: Інна Волинець, стажер «Ціни держави».

Читати далі

Пенсійні системи Світу: від криз до реформ

Україна не є унікальною зі своїми пенсійними проблемами. Все це вже проходили і проходять зараз інші країни.

Читати далі

Пенсійна система США: вільний визначити власну пенсію

Від чого залежить пенсія в США?

Читати далі

Де мешкають найбагатші пенсіонери?

Регіональний розподіл пенсійних трансфертів в першу чергу пояснюється демографічними характеристиками областей, які визначають кількість платників до Пенсійного фонду та пенсіонерів. Найбільший трудовий потенціал на заході країни, а північні та східні регіони старішають. З північних областей України багато людей мігрують до Києва, користуючись територіальною близькістю до столиці. В селах залишаються лише літні люди. Наприклад, Чернігівська та Донецька області є лідерами з питомої ваги населення віком понад 60 років. Традиційно, східні області – постачальники трудових мігрантів до країн СНД, західні – до країн ЄС. Ці громадяни зазвичай працюють нелегально й про якісь внески до пенсійного фонду не йдеться.

Читати далі

Соціальний захист по-українськи, або Куди ділись гроші

Реформа системи соціальної допомоги є однією з найважливіших технічних реформ, необхідних Україні. Щороку на соціальний захист витрачається десятки мільярдів гривень – одна з найбільших статей бюджетних витрат.

Читати далі



Розсилка: