Публічна дискусія «Як державні підприємства отруюють українську економіку?»

15 травня центр соціально-економічних досліджень CASE Україна та Український кризовий медіа-центр (УКМЦ) проведуть публічну дискусію «Як державні підприємства отруюють українську економіку?»

Українці симпатизують державній власності і погано ставляться до чужої приватної власності. Проте державні підприємства є епіцентром неефективності та розсадником корупційних схем в країні. Спроби громадських активістів примусити державні підприємства до підзвітності не приносять бажаних результатів, а плани по приватизації залишаються планами з року в рік. Натомість найгучніші корупційні скандали, які з’являються у пресі, як правило відбуваються із залученням державних підприємств: сумнозвісна схема «Роттердам+», «прокладок» навколо «Енергоатому», Одеського припортового заводу та інші. Що ще гірше, ми навіть не знаємо точну кількість підприємств у державний власності, а вслідкувати за їх діяльністю і взагалі немає ніякої можливості. На цьому фоні, чесні підприємці втрачають будь-які стимули розвиватись та конкурувати. Набагато простіше інвестувати у створення «прокладки» чи у гарантовані кредити.

Для обговорення масштабів негативного впливу державної власності на українську економіку та механізму донесення до суспільства необхідності приватизації, CASE Україна та УКМЦ запросять народних депутатів, представників Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства фінансів, економістів, журналістів на публічне обговорення.

Під час заходу буде представлено: останні результати Індексу непрозорості державних підприємств; спроби притягнення керівництв держпідприємств до адміністративної відповідальності; останнє дослідження щодо низької прибутковості та інше.

Реєстрація на презентацію за посиланням

Захід відбудеться 15 травня 2017 року о 13:00.

Місце проведення: Український кризовий медіа-центр, Український дім, Київ, вул. Хрещатик, 2.

Більше інформації: Микола Малуха, координатор з комунікацій CASE Україна, +380669225389, +380675432478, +38 044 227-53-17. malukha@case-ukraine.kiev.ua



Розсилка: