Збір внесків на переклад відеороликів про зменшення ролі держави в економіці!

Наша мета — не дати молодому поколінню підхопити вірус радянського мислення: віру в мудрий уряд та ефективність державної форми власності, розрахунок на допомогу від держави, неповагу до підприємців і нерозуміння їхньої ролі в підвищенні добробуту країни. Доки суспільство хворе на патерналізм, на виборах перемагатимуть політики, які пропонують прості, але завідомо нездійсненні обіцянки.

Читати далі

Реп-двобій Кейнса і Хаєка. Відео!

«Ціна держави» переклала і озвучила відеоролик, в якому відомі економісти Джон Мейнард Кейнс та Фрідріх Хаєк у реп-двобої дають свої пояснення економічним кризам. При цьому вони по-різному бачать роль уряду: Кейнс вважає, що лише уряд може вивести економіку з кризи, а Хаєк — що дії чиновників власне і є причиною криз.

Читати далі

You pay peanuts, you get monkeys, або Чому дешеві судді – це надто дорого

«You pay peanuts, you get monkeys» – так пояснив, чому зарплата судді в Сінгапурі в 5 разів вища, аніж у США, президент Лі Куан Ю (один з творців сінгапурського «економічного дива»). Цілком логічно, що підвищення суддівської винагороди стало центральною частиною недавно ухваленої судової реформи в Україні.

Читати далі

Відео: Шість історій про економіку

Протягом 7 хв ви отримаєте стислий виклад основних теорій, які визначають розвиток економіки. Зокрема, невидима рука ринку, парадокс ощадливості, крива Філліпса, закон порівняльної переваги, неможлива трійця, теорія раціонального вибору.

Читати далі

Відео: А якби не було цін?

Навіщо нам ринкова економіка, яка визначає вартість товарів та послуг? Адже можна піти шляхом "справедливих" цін, коли пересічні громадяни можуть скористатися усіма благами цивілізації.

Читати далі

Міжнародний досвід земельної реформи: чому немає панацеї

Пропонуємо Вашій увазі неупереджений аналіз міжнародного досвіду земельної реформи.

Читати далі

Відео: Чи повинна держава створювати робочі місця?

Створення робочих місць – це просто, а от підвищити реальний рівень життя –це якраз дуже складно. Економічний прогрес відбувається не тоді, коли ми створюємо нові робочі місця, а тоді, коли ми нарешті позбуваємося тих професій, які втратили актуальність.

Читати далі

Бюджетний літопис: 1 квартал 2017 року

У І кв. 2017 року динаміка наповнення зведеного бюджету була позитивною. Зокрема за січень–березень доходи зведеного бюджету збільшилися на 34.9% рік до року і сягнули 220.5 млрд грн. План на 2017 рік – ріст доходів на 16.4%. Щоправда, витрати традиційно відставали від доходів.

Читати далі

Чи справді попит створює пропозицію?

Виявляється, причинно-наслідковий зв'язок між попитом і пропозицією не такий однозначний, як прийнято вважати.

Читати далі

Перевір податковий борг

Тут можна дізнатися про розмір податкового боргу суб’єктів господарювання різних форм власності. Дані регулярно оновлюються

Читати далі



Розсилка: