Українсько-бразильська космічна програма: провал, борги і кримінал

У 2003 році Україна і Бразилія уклали крупну угоду: перша будує ракету, друга — космодром. У 2015 році Бразилія денонсувала договір. Винна у зриві проекту не тільки вона. Читайте про це у статті економіста CASE Україна Наталі Лещенко для “Економічна правда“ .

Читати далі

І знову Євро 2012

Проектом бюджету 2017 знов передбачені видатки на Національне агентство з питань «підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів». Більше двох мільйонів гривень передбачається на «Організаційне забезпечення реалізації інфраструктурних проектів», з яких майже 1.5 млн грн на зарплату і ще 117 тис грн на комунальні платежі. І це п’ять років після того, як сам чемпіонат було проведено. Всього з 2010-го року по 2016-й рік на Євро 2012 було витрачено 25.4 млрд грн (2.9 млрд дол США по поточному курсу), надано держгарантій на загальну суму 23.0 млрд грн (2.6 млрд дол США по поточному курсу). Непогано так у футбол пограли.

Читати далі

У Києві вкрали 600 тис. грн. з бюджету і збрехали, що це подарунок Кличка

Любительське антикорупційне розслідування, яке в наш час може зробити будь-хто.

Читати далі

Ціна популізму

Читати далі

“Ціна держави” розпочинає боротьбу за права непобутових споживачів електроенергії

28 вересня 2016 року в Київській школі економіки відбулася зустріч з підприємцями, під час якої член бізнес-ради “Ціни держави” Андрій Герус окреслив план захисту інтересів промислових споживачів електроенергії.

Читати далі

Шлях до кріпацтва (шоста частина)

Сучасне молоде покоління виросло у світі, де школа й преса представляють підприємництво як уособлення безчесності, а прагнення прибутку – як щось аморальне. Найняти на роботу сотню працівників вважають визиском, але наказувати тій самій сотні людей називають поважною справою.

Читати далі

“CASE Україна” опублікував фінансовий звіт за 2015 рік

Проект “Ціна держави” фінансується дослідницьким центром “Кейс Україна”.

Читати далі

Хабарі забезпечують до 90% доходів лікарів

Про одну проблему знають геть усі: заробітна плата лікарів – низька і аж ніяк не приваблива. За результатами І півріччя 2016 року середньомісячна офіційна (!) заробітна плата працівника сфери охорони здоров’я становила 3191 грн на місяць. Це на 34% нижче, ніж в середньому по економіці та на 42% нижче, ніж в середньому для промисловості. 90% працівників охорони здоров’я отримує зарплату нижче середньої по країні. Водночас, за даними досліджень, до 90% доходів лікарів складають хабарі.

Читати далі

картинки

Читати далі

Найбільші втрати державних підприємств на окупованому Донбасі: шахти і в’язниці

Загалом, згідно з дослідженням “Індекс непрозорості державних підприємств”, на підконтрольних Росії українських землях розташоване 501 державне підприємство, близько половини з яких вважаються банкрутами.

Читати далі



Розсилка: