«Ціна держави» шукає фіскального аналітика

Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна шукає фіскального аналітика, який долучиться до проекту «Ціна держави».

Читати далі

Бюджетний літопис: 1 квартал 2015 року

І квартал 2015 року відзначився несподіваним покращенням ситуації у фіскальній сфері. Доходи збільшилися на 25,0%, а профіцит сягнув 3,9% ВВП.

Читати далі

Чому паливні субсидії погані для всіх?

Паливні субсидії шкодять і бідним, і багатим. Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про те, як саме це відбувається. Англомовний оригінал був опублікований на сайті «OILPRICE.COM» під назвою «Why Fuel Subsidies are Bad for Everyone» 13 cерпня 2013 року. Автор: Ed Dolan. Переклад: Інна Волинець, стажер «Ціни держави».

Читати далі

Економісти із західних університетів проведуть лекції у Києві

Професори економіки Гавайського, Пітсбургського, Шефілдського (Великобританія) університетів, провідні економісти Федеральної резервної системи США, управляючий Rothschild Bank у Східній Європі, грузинські реформатори та кращі українські економісти і фінансисти проведуть лекції у Києві з 16 по 19 липня 2015 року.

Читати далі

Ваш «рахунок від держави» за 2014 рік

Минулого року Україна зіткнулася зі значними труднощами в сфері бюджету. Революція, а потім окупація частини території спровокували, з одного боку, зростання видатків через девальвацію та військові витрати, а з іншого – стагнацію бюджетних доходів через економічну кризу. В результаті, державний борг сягнув критичного рівня. Що означає все це для звичайного громадянина? Саме цьому питанню і присвячений даний звіт.

Читати далі

Дивні та незвичайні податки

По всьому світу існували й досі існують багато дивних та незвичайних податків. Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про них. Англомовний оригінал був опублікований на сайті efile.com під назвою «Strange & Unusual Taxes throughout History from Around the World». Переклад: Інна Волинець, стажер Ціни держави.

Читати далі

Як умотивувати людей платити податки?

Держави витрачають багато зусиль на підвищення податкової дисципліни. Виявляється, що, окрім традиційних перевірок та штрафів, є безліч інших способів для досягнення цієї мети, наприклад, «рахунки від держави». Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про ці способи. Англомовний оригінал був опублікований в «The Economist» під назвою «Fiscal blackmail» 24 травня 2014 року. Переклад: Інна Волинець, стажер Ціни держави.

Читати далі

Презентація Бізнес-ради «Ціни держави» (ключові висновки)

21 квітня в Києві в Центрі сучасного мистецтва «М17» відбулася презентація Бізнес-ради «Ціни держави».

Читати далі

Презентація Бізнес-ради «Ціни держави» (фото)

21 квітня в Києві в Центрі сучасного мистецтва «М17» відбулася презентація Бізнес-ради «Ціни держави».

Читати далі

Не хочу ще одне втрачене десятиліття

Ігор Мазепа, генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital, про те, чому він приєднався до ініціативи «Ціна держави». (Джерело: Економічна правда)

Читати далі



Розсилка: