Бізнес-рада «Ціни держави»: спільнокошт для аналітичних центрів

21 квітня в Києві, в Центрі сучасного мистецтва «М17» за адресою: вул. Горького (Антоновича), 102-104, о 18:00 відбудеться презентація Бізнес-ради громадської ініціативи «Ціна держави».

Читати далі

Про паризький спільний бюджет, який є найбільшим в Європі

Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про спільне складання бюджету в Парижі. Англомовний оригінал був опублікований в «Personal Democracy Media» під назвою «Lessons From Paris, Home to Europe's Largest Participatory Budget» 12 лютого 2015 року. Автор статті: Antonella Napolitano; переклад: Петро Боднар (стажер Ціни держави). Про перспективи спільного бюджетування в Україні можна прочитати у нашому звіті «Громадський контроль у державних фінансах: «спільне бюджетування» по-українськи».

Читати далі

Вітаємо в Україні, найбільш корумпованій країні Європи

Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про корупцію в українській медицині. Англомовний оригінал був опублікований в The Guardian під назвою «Welcome to Ukraine, the most corrupt nation in Europe» 6 лютого 2015 року. Автор статті: Oliver Bullough; переклад: Лариса Саркісян (волонтер Ціни держави).

Читати далі

Бюджетний літопис: 4 квартал 2014 року

Бюджет на 2014 рік був недовиконаний і за доходами, і за видатками. Це не стало уроком для влади: прийнятий бюджет на 2015 рік теж є нереалістичним.

Читати далі

Стажування в Центрі соціально-економічних досліджень (CASE) Україна

Як подати заявку?

Читати далі

Нешаблонна валютна схема з 1930-их років могла б врятувати грецьку економіку

Вплив друку грошей на економічний розвиток турбує людство з тих пір, як країни почали користуватись паперовими банкнотами. Одним це йде на користь, бо їхні валюти є вільноконвертованими і належать до розряду резервних. Інші, намагаючись імітувати поведінку "дорослих країн", собі тільки шкодять, провокуючи девальвацію та гіперінфляцію. Вирує багато ідей та теорій, як все-таки примусити друковані гроші працювати на користь громад. Пропонуємо Вашій увазі переклад статті про одну з таких ідей - "місцеву валюту" – яка може допомогти подолати кризу. Англомовний оригінал був опублікований в The Guardian під назвою «A maverick currency scheme from the 1930s could save the Greek economy» 17 лютого 2015 року. Автор статті: George Monbiot; переклад: Петро Боднар (інтерн Ціни держави).

Читати далі

Уряд передав до Ради зміни до Держбюджету на 2015 рік

Уряд пропонує збільшити доходи Держбюджету на 4,7%, а видатки – на 6,7%. При цьому дефіцит зросте до 4,1% ВВП. Граничний обсяг держборгу пропонується збільшити на 18,6%.

Читати далі

Місцева демократія: від людей для людей

Ініціатива Ціна держави вважає самоорганізацію населення важливим кроком до справжньої децентралізації в Україні. Індонезія нагромадила цінний досвід в цій сфері, з яким варто ознайомитися. Отже, пропонуємо Вашій увазі переклад статті на цю тему. Англомовний оригінал був опублікований в Foreign Policy під назвою «For the People, By the People in Indonesia» 16 жовтня 2014 року. Автори статті: Rushda Majeed та Jonathan Friedman; переклад: Петро Боднар (інтерн Ціни держави).

Читати далі

Пенсійні системи Світу: від криз до реформ

Україна не є унікальною зі своїми пенсійними проблемами. Все це вже проходили і проходять зараз інші країни.

Читати далі

Пенсійна система США: вільний визначити власну пенсію

Від чого залежить пенсія в США?

Читати далі



Розсилка: