В Україні з’явиться "тимчасова державна служба"

Учора заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків (екс-генеральний директор «Microsoft Україна», а з липня – державний службовець) розказав, що він збирається залучити представників приватного сектору на тимчасову державну службу, аби підвищити ефективність державного управління.

Читати далі

Де мешкають найбагатші пенсіонери?

Регіональний розподіл пенсійних трансфертів в першу чергу пояснюється демографічними характеристиками областей, які визначають кількість платників до Пенсійного фонду та пенсіонерів. Найбільший трудовий потенціал на заході країни, а північні та східні регіони старішають. З північних областей України багато людей мігрують до Києва, користуючись територіальною близькістю до столиці. В селах залишаються лише літні люди. Наприклад, Чернігівська та Донецька області є лідерами з питомої ваги населення віком понад 60 років. Традиційно, східні області – постачальники трудових мігрантів до країн СНД, західні – до країн ЄС. Ці громадяни зазвичай працюють нелегально й про якісь внески до пенсійного фонду не йдеться.

Читати далі

Скільки отримують в міністерствах?

Аналізуючи зарплати працівників міністерств, ми помітили, що вони суттєво різняться в залежності від міністерства. Працівники тих міністерств, які формують та реалізують державну фінансову, бюджетну, податкову, митну, економічну та правову політики, отримують більше за працівників решти міністерств.

Читати далі

"Партійний популізм": Ліберальна партія України

На тлі виборів розпочинаємо рубріку «Партійний популізм». Ліберальна партія України на сіті-лайтах пропонує своїм виборцям «Зарплата: замість 7 грн на годину 25 грн на годину».

Читати далі

Що таке тіньова економіка?

Це - 40-50% ВВП (експертні оцінки). За оцінкою Мінекономрозвитку, в 2013 році в тіні перебувала приблизно третина української економіки - 500 млрд грн.

Читати далі

Кабмін оголосив війну конвертам

Уряд України для боротьби з виплатою зарплат у конвертах пропонує знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Мета ініціативи – виведення зарплат з тіні, оскільки ненаповнюваність пенсійного фонду є хронічною + необхідність якісної децентралізації, оскільки податок на доходи складає левову частку доходів місцевих бюджетів.

Читати далі

Чому не маємо бюджету: Яценюк запізнився, а Рада не захотіла

Уряд Ярсенія Яценюка запізнився з передачею проекту державного бюджету на 2015 рік на розгляд Верховної Ради. Згідно з вимогами Бюджетного кодексу, проект держбюджету на наступний рік має потрапити до парламенту не пізніше 15 вересня.

Читати далі

Державний бюджет для «чайників»

Осінь — найгарячіша пора бюджетного процесу. Саме в цей період відбувається складання, розгляд та затвердження Державного бюджету України на наступний рік. Тема бюджету, так чи інакше, згадується повсюди. Щоб не почувати себе «інопланетянином» під час цієї дискусії, пропонуємо Вам прочитати про структуру Державного бюджету. Якщо після цього Вас зацікавлять конкретні цифри, їх можна знайти у розділі «Бюджет України».

Читати далі

Реформа контролюючих органів: краще, але ще є до чого прагнути

Кабінет Міністрів скоротив кількість державних контролюючих органів уполовину: з 56 до 27. В цілому, реформа спланована із врахуванням кращих світових практик у сфері державного управління. Утім, зміни у кількості органів, функцій та працівників аж ніяк не означають автоматичне підвищення якості державних послуг. Над цим уряду доведеться попрацювати додатково.

Читати далі

Додаток «Рахунок від держави»: як він працює

На сайті «Ціна держави» за допомогою додатку «Рахунок від держави» кожен може розрахувати, скільки податків щороку він або вона сплачує та як вони витрачаються. Для цього потрібно лише ввести розмір місячної зарплати та розмір місячних витрат на купівлю товарів та послуг у магазинах. Метою цього матеріалу є розказати, як саме працює цей додаток.

Читати далі



Розсилка: